Tip. Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen zonder moeite Dit moet je meedelen!!

Pigment is de kleurstof die door de huid wordt aangemaakt ingeval deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De intentie van pigment in je huid is om de schadelijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Wanneer je lang in de zon zit maakt je huid extra pigment aan, waardoor je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen
Het is mogelijk dat de verdeling van het pigment in de huid ongelijk is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en pigmentvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook vanzelf plaatsvinden.

Bij pigmentvlekken is de aanleiding dikwijls de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meest wordt blootgesteld aangaande de zon, maar andere plekken zijn zonder twijfel niet uitgesloten.

Naast de zon zijn andere opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, ontsteking van de huid en ook een genetische aanleg. Indien de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een ophoping van het pigment. En dientengevolge ontstaan de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen doorgaans niet heel erg fraai, de meeste mensen willen er daardoor ook graag weer vanaf.

Het onstaan van pigmentvlekken


Pigmentvlekken ontstaan dus vanwege onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Dan vormt zich er een opeenhoping van pigmentcellen op een bepaalde en gelijke plek. Hierdoor vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen doorgaans herkenbaar op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

 

Pigmenvlekken op de handen.


Pigmentvlekken zijn niet funest voor de gezondheid. Echter vaak worden ze door de persoon die een pigmentvlek bezit als lelijk ervaren. In enkele gevallen kan een opeenhoping van pigment, zoals onder andere een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De mogelijkheid dat dit ontstaat als gevolg van gewone pigmentvlekken door onder andere de zon is desalniettemin zeer klein.

Ingeval pigmentvlekken voorkomen op de handen of afwijkende plekken op het lijf, is dit dikwijls geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend ondervinden zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat niet zo heel erg goed.

Het is daarom ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te trachten pigmentvlekken te voorkomen. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is waarschijnlijk een pigmentvlekken crème de oplossing om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

 

Pigmentvlekken en ouder worden


Hoe ouder website de mens wordt, des te meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen opkomen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tip. Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen zonder moeite Dit moet je meedelen!!”

Leave a Reply

Gravatar